Happy EidAdha

Assalamualaikum and Hi (: Okay semalam dengan harini Hari Raya kan? So, dikesempatan ini aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya AdilAdha. 

 

Aha ingat semalam nak update, tapi disebabkan kilat dekat rumah aku yg terlampau kuat dan membuatkan rumah aku terus blackout D: So aku update je la harini, sebab harini pun hari raya haji jugok kan? Okay back to topic, semalam pagi-2 bute mak aku dah kejot kan aku pergi SEMBAHYANG RAYA then aku tidur mati memang tak dengar la. Lepas tu bapak aku pulak yg kejot. Haa lagi laa, bapak aku siap gegar katil. Okay foine aku bangun, ingat kan nak mandi. Haa aku duduk dekat sofa ruang tamu terus tidur balik sampai pukul 9.30. Aku bangun-2 tengok mak dgn bapak aku dah bla pergi surau. Fuuuh, akibat tidur lambat lerss ni. :( Aku terus mandi-2 and siaaaap pakai baju jubah ke apa entah baju tu warna kelabu. 


Aha ni laah rupa aku setelah siaap (: Okay lepas siap-2 aku makan apa yg mak aku masak. Semalam mak aku masaaaaaaaaaaaaaaak




Ketupat, rendang ayam dengan kuah kacang. Fuuuh sedap mak aku masak, hingge menjilat jari. Hihi. Lepas aku makan, kawan-2 aku pun dtg rumah. Well dorg raya ke tak raya confirm dtg rumah aku. Hahah 
  

Haaaa inilah muka-2 yang selalu benor dtg rumah aku. Kiteorg dah mcm adik beradik dah. (: Okay lepak-2 dgn dorang dalam pukul 10.30 mcm tu aku ajak la dorg nak pergi tengok penyembelihan lembu. Dorg ckp aku tak pernah tengok lembu -.-Nanti lembu nampak aku lembu lari. Motif la kan? Pujuk punye pujuk dorg nak jugak pergi surau tengok penyembelihan lembu. Yeaaayh! 


Kiteorg jalan kaki je pergi surau, sebab takde la juah sangat dan takde lah dekat sangat. Kire okay-2 laa (: Sampai je surau Taty pulak nak balik --' Cakap malu la apa la, so dia balik laa sorg-2. Aku, yana dgn adik dia dengan semangat nye nak tengok penyembelihan lembu. Tapi mlg nye tak start lagi. Sebab kena tnggu USTAZ apa entah untuk sembelih lembu ni. Okay dalam keadaan yang panas terik tu aku sabar je tunggu pak ustaz tu. Dalam 15 minit mcm tu tunggu, akhirnyaaaaaa. Sampai jugak pak ustaz. Ingat kan dia dah lupa jalan nak pergi Surau Tmn Kg Kuantan. Haha, then time dorg nak mula kan smbelih tu woaah ramai yg tengok. Lembu first kot mesti ramai punye yg excited yg nak tengok kan? Dah sembelih lembu yg pertama yana ajak balik sebab panas sangat. Aku dgn adik dia cakap sabar la tunggu lembu yg kedua. Okay lepas lembu yg kedua selamat disemblih kan aku pun balik la kejalan yg benar. Haa memang panas la kan. Aku balik salin baju, online kejap. Then masuk bilik terus tidur. Keletihan lerss kononye. :D Dalam pukul 2 abang aku kejot suruh amek lembu dekat surau. Dah la time tu hujan, dia suruh jugak aku pergi sebab takut habis. Haa memang tergelak la aku. Aku text zaty ajak dia teman. Then pergi la amek lembu. Balik, lepak dgn taty dekat ruma tenguk korean funny show. Okay sumpah kelakar gila :D Memang gelak tak ingat dunia lah kan. Dalam pukul 5 mcm tu mak cik aku dtg. Raya kaann? Hihi, mak cik aku tu mak aku yg layan aku still lepak dgn taty. Lepas tu yana dtg rumah aku nak makan puding jagung yang mak aku buat. Aha bagi je la, dorg makan. Lepas dorg makan, dorg balik. Hahaa  


Yeayhh dorg memang begitu. Haha, ptg mcm tu cousin-2 aku dtg serbu rumah aku. Sampai lah malam, dalam pukul 9 lebih pergi rumah taty makan SOTOO! 


Woaaah, mak taty masak sotoo memang superb gila okay. Aku makan memang tak ingst dunia, sebab sedap sangat weeeeei x) Dah makan dah kenyang, lepak kejap. Dalam pukul 10 lebih aku chowww. Aku balik aku online, then bosan off-ing. Aku onl moko yg dah lama aku tak bukak tu. Layan punye layan, tetibe kilat kuat gilaa terus blackout. Dah ada elektrik balik aku terussssss zzzz. 
Ahaa korg, apa yang aku cerita ni semalam punye kisah. Harini, nanti malam InsyAllah aku update (: Terima kasih atas kesudian anda membaca nyee. Assalamualaikum